Fedtfattige kyllingefrikadeller

Disse lækre kyllinge-deller er lavet i ovnen så det hverken sviner eller lugter i hele huset, som hvis jeg havde stegt dem på panden. Det gør tilberedningen endnu nemmere, da jeg ikke skal holde øje med dem hele tiden og så skal de kun vendes én enkelt gang – Hvor nemt kan det være 🙂

Kyllinge-deller
Lækre kyllinge-deller lavet uden alt for megen besvær..

1 pk. hakket kyllingekød ca. 400 gram
1 æg
1 dl. havregryn
1/2 dl. mælk/vand
1 løg
1 stor håndfuld grønkål eller spinat
Salt og peber
Sesam

Bland kyllingekødet med æg, mælk eller vand og havregryn. Blend løget med en stavblender til en flydende masse, på den måde undgår jeg store løgstykker i farsen. I disse frikadeller brugte jeg grønkål som blev finthakket – men spinat smager også fantastisk i. Når det hele er blandet sammen, har det godt af at hvile lidt i køleskabet i ca. 10-15 min.

Brug en bageplade med bagepapir og lav frikadellerne som du normalt ville lave dem og læg dem på bagepapiret, drysses herefter med sesam. Når du er færdig skal de i en forvarmet ovn (over/under-varme) ved 200 grader i ca. 30-35 min. undervejs skal de vendes én gang.

Imellemtiden laves den lækre grønkålssalat som tilbehør.

Velbekomme 🙂

Følg mig på de sociale medier...

2 Replies to “Fedtfattige kyllingefrikadeller”

 1. Hvor mange bliver der af ovenstående portion?:)

  1. Henrik Hoffmann says: Svar

   Hej Laura

   Tak for dit spørgsmål 🙂 Størrelsen på frikadeller er lidt forskellig hos mig, det afhænger af hvem der skal spise dem og hvad vi ellers skal spise sammen med frikadellerne. Hvis “dellerne” er det eneste kød og det er bare en “onsdag” aften – så bliver de lavet store og vejer vel ca. 40-45 gram pr. stk. – det svarer til at der bliver ca. 14-18 stk i denne portion. Hvis vi har gæster og der er andet kød på menuen, så ville jeg lave dem lidt mindre og derfor få lidt flere.

   Sagt på en måde – hvis vi skal have gæster, så bliver de lavet med en te-ske og hvis vi selv skal spise dem, så er det spise-skeen der bliver brugt.

Skriv et svar